Αρχαιολογικά Mουσεία της Ελλάδας

Ανακάλυψε τα ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία! Μουσεία εθνικά, περιφερειακά, αλλά και τοπικά ή άμεσα συνδεδεμένα με αρχαιολογικούς χώρους, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τα ακριτικά νησιά. Μουσεία μεγάλα και μικρά, παλαιά και νέα, πλούσια στο περιεχόμενό τους που στοχεύουν να καταστήσουν το παρελθόν οικείο και τη γνώση του ελκυστική και διασκεδαστική. Βρες ό, τι είναι απαραίτητο, για να οργανώσεις μια επί τόπου επίσκεψη, καθώς και πληροφορίες για κάθε μουσείο χωριστά!

Τα Aρχαιολογικά Mουσεία σε αριθμούς

Αρχαιολογικά Μουσεία

Επισκέπτες 2021 - 2022

Περιοδικές εκθέσεις 2021 - 2022

Ανακοινώσεις
Το 2023 εγκαινιάστηκαν δύο νέα μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς στην Κρήτη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου, ενώ επαναλειτούργησαν εκσυγχρονισμένα και με νέες επανεκθέσεις το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου.
Εκθέσεις
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από τα εγκαίνιά του, παρουσιάζεται έκθεση που φωτίζει 60 εμβληματικές στιγμές της ιστορικής διαδρομής του μεγαλύτερου και παλαιότερου αρχαιολογικού μουσείου του βορειοελλαδικού χώρου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2024.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά φιλοξενεί μια περιοδική έκθεση στην οποία παρουσιάζονται κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου. Τα εκθέματα προβάλλουν τη σημασία ενός εκτεταμένου στον χώρο και τον χρόνο παράκτιου νεκροταφείου, το οποίο προσφέρει εικόνες και δεδομένα της αθηναϊκής κοινωνίας των αρχαϊκών, κατά κύριο λόγο χρόνων, ως αντανάκλαση της σφύζουσας ζωής στην οποία χαλκεύτηκαν οι ιδέες που οδήγησαν σε πολιτικές εξελίξεις και τελικά στη Δημοκρατία. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου από την 1η Ιουλίου 2022 έως τα τέλη Νοεμβρίου 2023 παρουσιάζεται έκθεση με νέα ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα από νεκροταφεία και μεμονωμένες ταφές των αρχαίων Μηλίων.